Deelname kinderpoli Spaarne Gasthuis

Soms is Marlies er even niet…….

Hieronder legt zij uit waarom:
Op de donderdagmiddag ben ik vaak niet in de praktijk in IJmuiden te vinden, maar in het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Vanuit Fysiotherapie Maas hebben wij een samenwerking met het Spaarne en zodoende werk ik geregeld een donderdagmiddag op de kinderorthopedie polikliniek. Samen met de orthopedische chirurg en de chirurg in opleiding draai ik het kinderspreekuur. Op de kinderpoli zien wij kinderen tussen de 0 en 16 jaar met een orthopedisch probleem. Hierbij kun je denken aan baby’s met heupdysplasie, kinderen met een pijnlijke knie of kleuters die afwijkend lopen. Mijn rol als kinderfysiotherapeut is vaak informeren/adviseren en alvast oefeningen meegeven.
Deze samenwerking is leuk en interessant omdat zowel de orthopeed, als de kinderfysiotherapeut op hetzelfde moment, beide vanuit hun eigen domein het kind kan onderzoeken. De orthopeed kan bijvoorbeeld meteen een röntgenfoto maken en de kinderfysiotherapeut kan functionele testen afnemen. De orthopeed kan je verwijzen voor zooltjes en de kinderfysiotherapeut kan meteen praktische tips meegeven voor thuis. Zo kunnen wij het kind in één consult zien en houden we direct contact met elkaar.  

Mocht uw kind dus worden doorgestuurd naar de kinderpoli van het Spaarne, dan is het goed mogelijk dat u mij of één van mijn collega’s zult tegenkomen!

Mocht u vragen hebben over de kinderpoli, neem dan contact op met Marlies via marlies@fysiomaas.nl 

Spread the word. Share this post!