Wat is het?

Manuele therapie is een verdieping binnen de fysiotherapie. Manuele therapie richt zich op het herstel van de beweeglijkheid in een gewricht. De manueel therapeut kan door middel van mobilisaties en manipulaties de beweeglijkheid van een gewricht weer herstellen zodat u weer soepel kunt bewegen.

Voor wie is het?

Manuele therapie is een breed toepasbare behandelmethode. De meeste patiënten met nek- en rugklachten hebben baat bij een behandeling door de manueel therapeut. Daarnaast kan de manueel therapeut van toegevoegde waarde zijn bij de behandeling van alle andere gewrichtsklachten. Denk hierbij aan schouder-, elleboog-, pols-, heup- en enkelklachten.

Wie doen het?

Binnen onze praktijk zijn Paul, Erwin, Sabine en Shannon geschoold als manueel therapeut. Manuele therapie is een masteropleiding van drie jaar die een fysiotherapeut kan volgen na het afronden van zijn of haar fysiotherapieopleiding. In onze praktijk zijn alle manueel therapeuten geschoold aan de SOMT in Amersfoort.

Wilt u een afspraak met één van onze manueel therapeuten? Neem direct contact op via telefoonnummer 0255-532211 of meld uzelf aan via onderstaande knop.

 


Direct online aanmelden