Een hernia in de lage rug kan voor hevige pijnklachten en beperkingen zorgen. Kenmerkend voor een hernia is pijnklachten in het been. Naast de pijn in het been kunnen ook andere verschijnselen aanwezigen zijn, zoals tintelingen en verminderde kracht in het been. De diagnose is veelal te stellen aan de hand van uw verhaal en lichamelijk onderzoek. In de meeste gevallen is het dan ook niet nodig om verder onderzoek, zoals MRI-scans, uit te voeren.

Wat is een hernia?

Een hernia is niets anders dan een uitstulping van de tussenwervelschijf. Zodra de tussenwervelschijf druk gaat uitoefenen op de zenuwwortel die er in de buurt loopt ontstaan er klachten.

Gaat een hernia weer over?

Gelukkig gaan de meeste klachten van een hernia weer over, al duurt het vaak 3 maanden voordat u zichzelf echt weer beter voelt. Uw fysiotherapeut kan u tijdens deze periode goed helpen door het geven van oefeningen, tips en adviezen. Op die manier kunt u de pijnklachten verminderen en weet u zeker dat u optimaal werkt aan herstel. Een operatie is veelal niet nodig!

Heeft u het idee dat uw klachten worden veroorzaakt door een hernia?

Neem dan contact met ons op! Dit om te beoordelen hoe groot de kans is dat uw klachten door een hernia veroorzaakt worden. Maar ook om u gerust te stellen, in de meeste gevallen van rugpijn en pijn in het been is er namelijk géén sprake van een hernia. In dat geval verloopt uw herstel vaak sneller.

U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 0255-532211 of meld uzelf aan via onderstaande knop.