Bij artrose van de heup verandert het kraakbeen in het heupgewricht. Het kraakbeen zorgt ervoor dat botdelen in gewrichten soepel bewegen en dat schokken goed kunnen worden opgevangen. Bij artrose verslechtert de kwaliteit van het kraakbeen, waardoor het dunner en brokkeliger wordt en soms kan het zelfs geheel verdwijnen. Bovendien neemt ook de hoeveelheid gewrichtsvloeistof af. Daardoor kunnen botten over elkaar schuren, wat pijn, stijfheid of zwelling kan veroorzaken.

Artrose is een veelvoorkomende aandoening en komt het meeste voor in gewrichten van de knieën, heupen, handen, schouders en nek. De intensiteit en duur van klachten, kunnen per persoon verschillen.

Bij artrose is het belangrijk om in beweging te blijven, om zo de pijn zo veel mogelijk te verminderen. Onze fysiotherapeuten kunnen u daarbij begeleiden met gerichte oefentherapie en adviezen. Na een uitgebreide intake stellen onze fysiotherapeuten samen met u een plan op, zodat we aan uw persoonlijke doelen kunnen werken, afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Heeft u last van heupslijtage? Neem direct contact op via telefoonnummer 0255-532211 of meld uzelf aan via onderstaande knop.