De meest voorkomende knie operatie, is de totale heupknie prothese. Vaak moet het kniegewricht worden vervangen als gevolg van artrose. Een orthopeed bepaalt in samenspraak met u, of er een operatie zal plaatsvinden of dat er eerst getraind zal worden onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Komt u in aanmerking voor een totale knie prothese? Maak dan zodra de operatiedatum bekend is een afspraak met ons, dan zorgen wij ervoor dat er een fysiotherapeut bij u thuis komt na de operatie. U zult na de operatie snel worden ontslagen uit het ziekenhuis, dus het is erg fijn als er snel een fysiotherapeut langs komt. De therapeut zal de leefregels met u bespreken en neemt oefeningen met u door. Vervolgens komt u naar de praktijk. Bij ons is het mogelijk om met de vervoerservice naar de praktijk te komen, u wordt gehaald en gebracht. U zult eerst individueel behandelt worden door een fysiotherapeut. Als dit allemaal goed gaat, wordt het oefenprogramma uitgebreid en zult u in de trainingszaal gaan trainen onder begeleiding van de fysiotherapeut.

Wij plannen regelmatig evaluaties in. Hierbij kijken wij onder andere naar hoe het met u gaat, hoe u de trainingen vindt gaan en of de doelen al behaald zijn. Aan de hand hiervan kan het programma worden bijgesteld, zodat we altijd een persoonlijk plan hebben wat bij u past.