Bij Fysiotherapie Maas kunt u terecht bij gespecialiseerde fysiotherapeuten voor neurologische aandoeningen.

Wij als praktijk zijn aangesloten bij het NeuroNetwerk Midden- Kennemerland. Het NeuroNetwerk Midden-Kennemerland is een samenwerkingsverband van gespecialiseerde eerstelijns zorgverleners binnen het verzorgingsgebied van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Binnen het netwerk werken zij samen rondom chronisch neurologische aandoeningen. Er bestaat tevens een nauwe samenwerking met Viva Zorggroep, Heliomare en het Rode Kruis Ziekenhuis.

We hebben het hier dan met name over het niet aangeboren hersenletsel. Dit is letsel dat na de geboorte is ontstaan .Het kan zijn ontstaan door een beroerte, een tumor of een hartstilstand.  Verder wordt er een onderscheidt gemaakt tussen traumatisch en niet traumatisch hersenletsel.

Traumatisch hersenletsel is ontstaan als gevolg van een ongeval, dus denk aan een verkeersongeluk,  aan een val van een trap of verdrinkingsverschijnselen.

Niet-traumatisch hersenletsel heeft een lichamelijke oorzaak. Dit kan zijn zuurstofgebrek van de hersenen als gevolg van een hartstilstand. Maar ook door een tumor, een beroerte,epilepsie, Parkinson, dementie, MS  en een hersenbloeding kunnen hersenletsel veroorzaken.

De gevolgen zijn afhankelijk van de plaats en de grootte van het letsel in de hersenen.  Dit geldt voor zowel de traumatische en de niet traumatische hersenletsels.

Sommige gevolgen zijn duidelijk zichtbaar: loop- en balansproblematiek, verlamming of onduidelijke spraak. Minder zichtbare problemen kunnen zijn:  vermoeidheid, geheugen- en/of concentratiestoornissen, desoriëntatie in tijd, plaats of persoon en karakterveranderingen. 

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

De fysiotherapeutische behandeling bij NAH richt zich met namen op de beperkingen die u heeft door het NAH. Denk aan een verminderde loopfunctie, moeite met opstaan, niet meer durven fietsen en bijvoorbeeld moeite met traplopen. Verder kan fysiotherapie zich ook richten op problemen zoals vallen en vermoeidheid bij en na inspanning.

Na aanmelding voor therapie zullen we eerst een uitgebreid onderzoek doen om uw lichamelijk functioneren in kaart te brengen alvorens we een voor u passend behandelplan zullen opstellen.  Met als doel uw functioneren te optimaliseren.

De therapeut kan u behandelen in de praktijk, maar ook aan huis als u niet in staat bent zelf naar de praktijk te komen.

Wilt u bij ons komen revalideren? Neem direct contact op via telefoonnummer 0255-532211 of meld uzelf aan via onderstaande knop.