Wat is een sportmassage?

Een sportmassage is een krachtige massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Wanneer kan je dit doen?

Een sportmassage kun je op verschillende momenten doen. Je kan dit voor, tijdens en na een sportinspanning doen.

Vooraf aan de inspanning is het doel het lichaam te activeren en klaar te maken voor de te komen inspanning. Tijdens de inspanning is het doel ontspanning van de spieren te bewerkstelligen om zo weer klaar te zijn voor de volgende te leveren prestatie. Als je sportmassage na een inspanning doet,  dan is deze er vooral op gericht om het herstel te bevorderen. Sportmassage kan dus preventief, pro-actief en reactief worden ingezet

Voordelen van sportmassage

Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures.. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.  Een sportmassage heeft namelijk een ontspannende werking op het gehele lichaam. Dus ook bij stressgerelateerde klachten kan dit helpen.

Kosten sportmassage

Een sportmassage (duur: 30 minuten) kost €25,-. Sportmassage wordt niet vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Wil u meer informatie neem contact met ons op via de site, of bel met 0255-532211