Als u het COVID-19 / coronavirus heeft gehad is de kans groot dat u problemen heeft met uw ademhaling en uw algehele conditie. Het virus heeft namelijk de grootste invloed gehad op uw luchtwegen. Op de website van Thuisarts kunt goede informatie vinden over wat het virus zelf doet en wat de ziekteverschijnselen zijn. Hieronder kunt u met name lezen hoe de revalidatie ná de ziekte eruit ziet.

Hoe ziet uw revalidatie eruit?

Eerst wordt er gekeken naar de impact van het virus op uw gezondheid. Zo maakt het behoorlijk veel verschil hoe ziek u bent geweest en hoe lang het herstel heeft geduurd. Vanzelfsprekend hebben mensen die op de IC hebben gelegen over het algemeen een slechter ‘startniveau’. Dit bepaalt voornamelijk hoe intensief de eerste fase van uw revalidatie is.

Eerste fase van uw revalidatie (6-8 weken)

U krijgt als eerste adviezen hoe u weer actiever wordt in de thuissituatie. Dit zal gaan met pieken en dalen, maar het is belangrijk voor u om te weten wat wel en niet verstandig is. Omdat de luchtwegen over het algemeen de grootste klap hebben gehad krijgt u ademhalingsoefeningen. Daarnaast wordt gestart met lichte oefeningen gericht op het verbeteren van de algehele conditie. In deze fase bent u thuis aan het revalideren en krijgt u van ons behandeling op afstand (online of telefonisch), of als het niet anders kan bij u aan huis (met gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen).

Voortgang verdere revalidatie (na 6-8 weken)

Na de eerste fase wordt bepaald of het zinvol en wenselijk is om uw revalidatie voort te zetten in de praktijk. In deze fase zal er verder worden gewerkt aan het verbeteren van uw algehele conditie. Met als doel om u weer volledig te laten functioneren in de thuissituatie en uiteindelijk richting werk- en sporthervatting.

Uw revalidatie bij Fysiotherapie Maas

U wordt bij ons geholpen door één van onze fysiotherapeuten die de aanvullende cursus “Revalidatie coronapatiënten eerste lijn” heeft gevolgd. Daarnaast worden alle ontwikkelingen met betrekking tot de revalidatie na corona goed in de gaten gehouden. Het is een nieuwe ziekte waar nog weinig over bekend is, zeker over de revalidatie.

Heeft u nog vragen over de revalidatie of komt u zelf in aanmerking komen voor revalidatie? Neem direct contact op via telefoonnummer 0255-532211 of meld uzelf aan via onderstaande knop.