Fysiotherapie Maas aan huis

Broodjes gesmeerd? Flesje gevuld? Agenda uitgeprint? Materialen mee?  Ja? Mooi dan kan ik op pad! Dag in, dag uit in de auto naar de patiënten toe. Ik krijg vaak de vraag, hoe ziet jou dag er nou uit en wat doe jij eigenlijk allemaal? Dus ik dacht, laat ik jullie meenemen in mijn dag!

De mensen die ik zie, kunnen wegens omstandigheden niet zelf naar de praktijk komen. Dat kan bijvoorbeeld zijn, omdat ze afhankelijk van hun kinderen zijn m.b.t. het vervoer of dat het lopen/fietsen niet zo makkelijk meer gaat. Vaak zijn het mensen die wat meer in de stoel zitten en wat minder bewegen.. Terwijl bewegen juist op oudere leeftijd van groot belang is om zo lang mogelijk vitaal thuis te kunnen wonen.

De doelen die we samen stellen voor de therapie zijn dan ook vaak meer gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid, dagelijkse activiteiten of het lopen. Maar ook om achteruitgang te voorkomen. Bij elke patiënt is het maatwerk, dat geldt voor iedereen in de fysiotherapie. Maar wat het bij deze doelgroep extra uitdagend maakt, is dat er vaak nog andere dingen meespelen. Zowel op het gebied van gezondheid als sociale contacten of andere taken die iemand heeft.

90% van de mensen die ik zie, zijn aan huis. Ik probeer de mensen die ik niet aan huis zie, ’s ochtends in te plannen op de praktijk. Dan hoef ik niet heen en weer te rijden. Ik begin de dag met een kop thee, terwijl ik wacht tot de printer mijn agenda voor de dag heeft uitgeprint. Op dat blaadje schrijf ik meteen de volgende afspraak en ik loop nog een rondje om te kijken of ik al het materiaal mee heb wat ik nodig heb. Dan begint het: hop de auto in en daar ga ik.

Aan huis therapie vraagt flexibiliteit. De omstandigheden zijn namelijk altijd anders bij iedereen. Iedereen woont anders, dus is het soms passen en meten geblazen! Dit zorgt ervoor dat je als therapeut altijd scherp blijft, omdat je op één dag niet twee keer in dezelfde situatie komt.

De route stem ik altijd logisch op elkaar af, zodat ik niet van het ene uiterste punt in de regio moet naar het andere. Met de lunch kijk ik net even waar ik in de buurt ben, is dat vlakbij de praktijk eet ik gezellig met collega’s en ben ik ver weg dan eet ik in de auto of buiten wat. Zelf woon ik in Velserbroek, dus ik probeer mijn laatste patiënt op de route naar huis te doen.

Herkent u uzelf of een bekende van u in het verhaal? Neem dan contact met mij op! Want ik kom graag bij u thuis om te kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van fysiotherapie.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn