Bewegen is voor iedereen goed, maar in het corona-tijdperk lukt dat vaak niet. Daarom is IJMed samen met de gemeente Velsen GoldenSports gestart. Een buitenactiviteit voor iedereen van 55+ die het bewegen weer op wil pakken en dat gezellig in groepsverband wil doen.

Door de corona-maatregelen zitten we al meer dan een jaar veel binnen en bewegen we minder. Dat heeft soms tot gevolg dat we wat stram en stroef zijn geworden. Het rondje buiten wandelen schiet er vaak bij in waardoor zoiets als het opstaan uit de stoel of lage bank ineens moeizamer gaat. GoldenSports vergroot de mobiliteit weer. Het is daarnaast niet alleen goed voor de conditie en zorgt voor verbetering van kracht en balans, maar is tegelijkertijd ook erg gezellig.

GoldenSports staat onder leiding van IJMed-fysiotherapeute Sofie van der Hijden. Zij geeft een buitentraining waarin verschillende delen van het lichaam aan bod komen. Sofie staat iedere maandag om 10.30 uur voor de praktijk van IJMed klaar waarna met de groep de wandeling door het stadspark begint. De buitentraining gaat eigenlijk altijd door, dus ook als het zonnetje niet schijnt staat Sofie om half elf klaar.

GoldenSports loopt inmiddels en de deelnemers komen iedere week weer graag meebewegen. Doordat loopoefeningen worden afgewisseld met balans- en krachtoefeningen blijkt dat het uur zo om is. Uiteraard ervaren sommige deelnemers soms wat spierpijn, zelfs in spieren waarvan ze het bestaan nog niet kenden… Maar ze merken ook dat het rondje wandelen iedere week makkelijker gaat, dat de spieren weer sterker worden.

Zou u een keertje willen ervaren of GoldenSports ook wat voor u is? Kijk dan eens op deze website of vraag de folder in de praktijk van IJMed aan de assistente. Wij zijn gevestigd op de Grahamstraat 105 in IJmuiden en deelname is de eerste keer kosteloos.