Sarah Hoenderdos, oncologisch fysiotherapeut bij Team IJmed, ziet veel patiënten voor revalidatie na het doormaken van borstkanker. Recent heeft zij een nieuwe techniek aan haar behandeling toe kunnen voegen: bindweefseltechnieken.

“Recentelijk heb ik de mogelijkheid gekregen om deze nieuwe cursus te volgen. De behandeling is erop gericht de pijn in de borst, flank en oksel na borstkanker te verminderen. Soms is er het gevoel dat er bepaalde plekken in de borstregio harder zijn na de bestraling of operatie, dit wordt fibrose genoemd. Door middel van een combinatie van zachte en minder zachte bindweefseltechnieken kan ik deze regio’s soepeler en minder pijnlijk maken. Ook kunnen de patiënten zelf met huiswerkoefeningen aan de slag. In sommige gevallen is het nodig om speciaal verbandmateriaal te gebruiken in of rond de regio. Dit zorgt voor een verhoogde druk op de plek die pijnlijk is en dit zorgt dan ook voor een masserende werking tijdens de dagelijkse bezigheden.”

Deze technieken hebben het beste resultaat binnen één jaar na de behandeling van de borstkanker. Maar ook behandeling die later dan dat eerste jaar wordt gestart, kan verbetering geven. 

Herkent u deze klachten en wilt u graag met Sarah de behandeling starten? Maak dan een afspraak met haar via 0255-532211 of via de website: www.ijmed.nl