Elke maandag om half 11 maakt een groepje GoldenSporters het stadspark onveilig. Onder leiding van onze fysiotherapeuten Sofie van der Hijden en Laura de Quaasteniet worden ouderen/senioren in Zee- en Duinwijk in beweging gebracht.

In onze huidige maatschappij zitten we vaak te veel en hebben we minder contact met buurtgenoten. Juist met het toenemen van de leeftijd is het belangrijk om de gezondheid op peil te krijgen of te houden en ook is het van belang om eenzaamheid te voorkomen. Het doel van GoldenSports in daarom tweeledig: meer bewegen, wat natuurlijk goed is voor de algemene gezondheid en daarnaast mensen uit de buurt leren kennen waardoor de kring van sociale contacten uitbreidt.

In de buitenlucht buurt- en leeftijdsgenoten ontmoeten en samen kennismaken met allerlei vormen van sport, spel en beweging. De trainingen zijn leuk om te doen en gaan het hele jaar door (met uitzondering van slechte weersomstandigheden). Ze bevatten vaste onderdelen als kracht, balans, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze training. We verzamelen voor de praktijk van IJMed en zullen in het Stadspark gaan oefenen.

Door mee te gaan doen aan GoldenSports verbeterd de fitheid. En omdat de lessen nooit hetzelfde zijn, maar variëren qua activiteiten en spelvormen blijft het altijd leuk en uitdagend!

Vanaf 1 september verandert er iets betreft de kosten voor GoldenSports. Het gaat niet meer via de gemeente, maar via IJMed. We gaan werken met een abonnement. Deze kunt u maandelijks aanschaffen en kost 12 euro. Dit bedrag kan per pin of contant afgerekend worden bij de assistente van IJMed.