Onze kinderfysiotherapeuten Marlies Olthof en Agnes van Brug zijn naast dat zij werkzaam zijn bij ons in de praktijk inmiddels ook werkzaam op 4 basisscholen in IJmuiden. Zij zijn werkzaam op de basisscholen de Origon, de Pleiaden, de Klipper, de Vuurtoren en binnenkort de Zefier. 

Als kinderfysiotherapeut zijn zij gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tussen de 0 en 16 jaar. Door spelen en bewegen ontwikkelen kinderen zich op een natuurlijke manier. Maar niet alle kinderen ontwikkelen zich in hetzelfde tempo en sommige kinderen hebben extra ondersteuning nodig om bepaalde fijne- of grofmotorische vaardigheden eigen te maken. Ze hebben meer moeite met schrijven, ze knoeien veel, veters strikken lukt niet of ze verliezen het plezier in tekenen en schrijven. Ook kunnen kinderen wiebelig en onrustig zijn bij schooltaken, moeite hebben met concentreren, houterig bewegen, vaak struikelen en/of moeite hebben met gym. Onze kinderfysiotherapeuten zijn dus voor veel verschillende vragen inzetbaar! 

De behandeling kan plaatsvinden op school onder schooltijd. Dit scheelt een hoop tijd voor ouders en er is gemakkelijk overleg mogelijk met de leerkracht, zodat de behandeling goed aansluit op de schoolse vaardigheden.

Kinderfysiotherapie wordt vaak deels vergoed vanuit de basiszorgverzekering. 

Zit uw kind op één van deze scholen en heeft u vragen m.b.t. kinderfysiotherapie?
U kunt contact opnemen via telefoonnummer: 0255-532211 of via de
email: marlies@ijmed.nl of agnes@ijmed.nl